Programma School & Omgeving

Ons IKC doet mee aan het landelijke programma School & Omgeving

 

Wat is het programma School & Omgeving?

Minister Dennis Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) heeft in augustus 2022 het startsein gegeven van het driejarige programma 'School & Omgeving' voor het basisonderwijs.

Het programma richt zich op het verkleinen van de kansenongelijkheid in het onderwijs in gebieden waar dit het meest noodzakelijk is. We werken hieraan in een coalitie van verschillende schoolbesturen, kinderopvang organisaties en de gemeente Leeuwarden. Samen zetten we ons in om kansenongelijkheid te verkleinen.

In de gemeente Leeuwarden zijn 11 IKC’s die deelnemen aan ‘School en Omgeving’. Deze IKC’s krijgen jaarlijks geld om na schooltijd extra activiteiten voor alle kinderen te organiseren. Kinderen krijgen zo de kans om meerdere kanten van zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken.

Ons IKC is dus één van deze 11. Wilt u weten welke activiteiten wij voor onze kinderen organiseren, klik dan op: https://www.ikc-leeuwarden.nl

We houden u en de kinderen natuurlijk ook op de hoogte van de (komende) activiteiten via onder andere de mail en onze nieuwsbrieven.

Bekijk hier het aanbod van IKC Prins Maurits.

Wilt u meer informatie of heeft u ideeën voor een activiteit? Ons team wil hierover graag met u in gesprek.