Speelleergroep

2-4 jaar: Speelleergroepen

Peuters maken een enorme ontwikkeling door. IKC Prins Maurits heeft voor hen speelleergroepen vol nieuwe uitdagingen en leeftijdsgenootjes om mee te spelen. Kinderen zijn vanaf 2 jaar twee tot drie ochtenden per week welkom. De speelleergroep levert een gerichte bijdrage aan plezier en ontwikkeling van de kinderen.

Speelleeromgeving

Bij IKC Prins Maurits hebben kinderen elke dag de mogelijkheid om op onderzoek te gaan en vrij te bewegen. Binnen en buiten. Omdat spelen leren is en leren spelen. We bieden elke dag activiteiten aan die passen bij de leeftijd en interesse van peuters. We werken met Uk & Puk, een methode die speciaal is ontwikkeld voor kindcentra. De thema’s hierin staan dichtbij de belevingswereld van jonge kinderen en stimuleren hun ontwikkeling.

Samen spelen én samen leren

De speelleergroep is vaak een nieuwe stap in het leven van kinderen. In een veilige en aantrekkelijke omgeving ontwikkelen peuters zich vanuit spel en beweging. De peuter krijgt de mogelijkheid om leeftijdsgenootjes te ontmoeten en om samen te spelen. Dit ondersteunt een goede start op de basisschool. Om die goede start te versterken werken de pedagogisch medewerkers van de speelleergroepen dagelijks nauw samen met de leerkrachten van de kleutergroepen van de basisschool. De samenwerking tussen de speelleergroep en de school is erg sterk. Zo verloopt de overstap van speelleergroep naar groep 1 van de basisschool heel natuurlijk.

Alles inclusief

De speelleergroepen van IKC Prins Maurits werken all-inclusive. U hoeft dus zelf niets mee te nemen of te geven naar de speelleergroep: wij zorgen voor gezond eten en drinken.